المقـادير :دجاجه بلدي _ ملوخيه _ ثــوم مفروم _ فلفل رومي + حامي _ طماطم _ بصل _ ملح_ فلفل أسود+ كزبره ناشفه_ مكعب مرقة ماجي
طــريقة التحضــير:
فـرخه ونظفيهـا جيداً بالملح والدقيقـ
طبعاً بتكون مجهزه حله فيها ماء على النـار
ولمـا تغلي ضعي الفرخه
بعدها ضعي البصله أو أتنين حسب الرغبه
وحبة الفلفل الرومي والحامي و حبة الطماطم المتقطعه والملح والفلفل الاسود
.(( كمون .. حبهان .. )) حسب الرغبه .. لكن انا مش بحطهمممم
أتركي الفرخه تنضج
وتعالي نجـهـز الملوخيه الخضراء
الملوخيه الخضراء:
طبعاً كمية الملوخيه حسب الرغبه
هتقطفيها .. ولكن هنترك قطعه صغيره
من النعقود بهـا (( علشان تعمل عرق))
مثل ما في الصوره
بعد كدا نغسلها جداً جداً جداً
صفيهـا من مـاء جيداً
ويـاريت تنشفيها بقماشه نظيفه
بعد كدا ضعي الملوخيه في الكبه بتاعتها
أو تخرطيها حسب الرغبه
لكن أنا عن نفسي بقطعها بالكبه وأنعملها بالمخرطه دماغ بقي هع هع
بعدهـا ضعيها في طبق وغطيها
لحد مـا الفرخه
تعمل شـربه جنااااااااااااان
ها.. الفرخه شربتها جنان
خدي كمية الشربه المطلوبه وصفيها من البصل والفلفل والطماطم في حله صغير
أو حسب كمية الملوخيه
بعدها ضيفي الملوخيه عليها
شايفه لون الشربه محمره شويه علشان الطماطم
وبعدها قـومي بخفقها بالمضرب اليدوي
أومعلقه أوالمقصوصه ..حسب الرغبه
قومي بخفقها جيداً
وبعدها ضعيها على النار وأغليهـا غلوه
وحده .. أنا بقول غلوه وحده
علشان لونها يفضل أخضر فاتح
وكمان عرقهـا يكون حي
وأتركيهـا وتعالي نجهز الثوم
الثــوم :
ضعي القلايه على النار وضعي فيها سمن بلدي
على زيت دوار الشمس
وأتركي السمن يسيح مع الزيت
بعدها ضعي الثوم المفروم +الكزبره
_حبة فلفل رومي مقطعه صغير + (( الكميات حسب الرغبه))
بعدهـا قومي بتقليبها على النـار
لحد مـا الثوم يحمــر ..
ملحوظه: الكزبره .. تعطي الثوم لون التحمير
وهو لسه مـا أتحمر مجرد لون
قلبيهـا بأستمرار ولما تتأكدي أن الثوم أحمـر
ضعيه على الملوخيه مع مكعب الدجاج
وهـــذا شكلها بعد وضع الثوم أو الطشه هههه
ودا شكلها عن قرب
ودلوقي هي جاهزه تتقدم مع الارز
وشربةاللسان عصفور
الفـرااااااخ المحمره